Νέα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

NRG ORION

ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Πολύ υψηλές αποδόσεις ήταν, τους τελευταίους 12 μήνες, οι ενεργειακές αποδόσεις δύο φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100kWp (το καθένα), στην Καστοριά, που εκπόνησε η NRG-ORION A.E.T.E. για λογαριασμό των εταιριών Βλάχου Ελευθερία – Σοφία Παπαπασχάλη Ο.Ε.

Άγγιξαν τις αποδόσεις έργων στην Κρήτη. Τα δυο έργα κατασκευάστηκαν ως ‘‘turn key’’ από την NRG-ORION Α.Ε.Τ.Ε. με βάση φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρίας SOLON SE, μετατροπείς ρεύματος (inverters) SMA STP 15000TL και διαξονικό σύστημα στήριξης. Η ετήσια ενεργειακή απόδοση άγγιξε ενός έκαστου ειδικότερα έφθασε τις 210.000kWh, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των παραγωγών.

Ο κος Λουκάς Βλάχος εκπρόσωπος της εταιρίας Βλάχου Ελευθερία – Σοφία Παπαπασχάλη Ο.Ε. σε δήλωσή του ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται η ορθότητα της επιλογής της NRG-ORION A.E.T.E. ως κατασκευάστριας εταιρίας ενώ ο εκπρόσωπος της ίδιας εταιρίας Παπαπασχάλης Μιχάλης υπογράμμισε ότι οι ενεργειακές αποδόσεις των συγκεκριμένων έργων, σε σχέση με άλλα έργα στην περιοχή είναι αυξημένες κατά 15%. Από την πλευρά της εταιρίας, η διοίκηση της NRG-ORION A.E.T.E. χαρακτήρισε τα έργα «έργα αναφοράς». Μάλιστα τονίστηκε ότι η επιλογή των επενδυτών προς την εταιρία μας καθώς και οι ετήσιες ενεργειακές αποδόσεις δεν οδηγούν σε επανάπαυση, αλλά, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης στο να τίθενται ως βασική πολιτική, τα ποιοτικά έργα. Αυτό πολλές φορές σύμφωνα με τους επικεφαλής της NRG-ORION A.E.T.E. γίνεται εις βάρος των πωλήσεων της, αφού πολλοί επενδυτές – παραγωγοί αναζητούν στην αγορά για φθηνές λύσεις.

Οι τελευταίοι όπως επισημάνθηκε, αρμοδίως, πρέπει να καταλάβουν, ότι με τα έργα τους είναι «δεμένοι» για τουλάχιστον 20 χρόνια, άρα, είναι υποχρεωμένοι να ισοσταθμίσουν τον παράγοντα κόστος με τον παράγοντα ποιότητα -με το ευνοϊκό καθεστώς στην χώρα μας τα έργα είναι επιβεβλημένα αφού σε βάθος χρόνων οι ενεργειακές αποδόσεις θα είναι μεγαλύτερες.

NRG-ORION

Γραφείo, Εργαστήριο & Πιλοτικός σταθμός:
Βαθύλακκος, 57 011, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Γραφεία:
Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη, 546 25
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Εγγραφή Newsletter