Κορυφαία ποιότητα έργων
Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι της γερμανικής εταιρίας SOLON SE. Η 100% γερμανική εταιρία SOLON SE, διαφοροποιείται σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό τόσο στην επιλογή πρώτων υλών όσο και στις διαδικασίες τρόπου παραγωγής και ελέγχου παραγωγής. Οι διαφοροποιήσεις αυτές την φέρνουν περίπου 5% ακριβότερη από άλλες γερμανικές εταιρίες, κάτι που το δηλώνει και η ίδια η SOLON SE. Συγκεκριμένα, η «καρδιά» του φωτοβολταϊκού panel που είναι το κύτταρο (cell, ή κυψέλη) είναι κορυφαίων στο χώρο εταιριών όπως Q-Cells, Arise, Soland κ.α..
Οι υπόλοιπες πρώτες ύλες είναι κορυφαίας ποιότητας αφού περνούν από τους αυστηρότερους ελέγχους της SOLON SE. Οι παραπάνω έλεγχοι των προϊόντων της SOLON SE γίνονται σε ειδικούς θαλάμους τεχνητής γήρανσης. Σε μεταβαλλόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και πίεσης, εντός έξι (6) εβδομάδων γίνεται προσομοίωση των προϊόντων της SOLON SE αναγμένες σε είκοσι πέντε (25) χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τεχνητής γήρανσης λαμβάνονται ξανά οι πρώτες ύλες και διαπιστώνεται η καλή τους λειτουργία. Πρώτες ύλες είναι πέραν των κυττάρων (cells), το ΕVA, το TEDLAR, ο ύαλος, το Junction Box κ.α. Για να διαπιστωθεί πόσο αυστηρές είναι οι διαδικασίες επιλογής των πρώτων υλών, μετά από δοκιμές, στο θέμα π.χ. του EVA (υλικό συγκόλλησης κυττάρων, ύαλου, tedlar κλπ.) η SOLON SE έχει απορρίψει το 95% των κατασκευαστών EVA που έχει δοκιμάσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι άλλες εταιρίες(ανταγωνιστές της SOLON SE) που χρησιμοποιούν EVA του 95% που έχει απορρίψει η SOLON SE, και είναι πάρα πολλές αυτές οι εταιρίες, θα έχουν προβλήματα όσον αφορά την ποιότητα της συγκόλλησης και πιθανόν μετά από ένα χρονικό διάστημα, (από το οποίο θα έχει λήξει η εγγύησης του προϊόντος, όχι η εγγύηση απόδοσης) θα υπάρξουν διάφορα προβλήματα με την εισροή αέρα και υγρασίας εντός του φωτοβολταϊκoύ panel.
Φυσικά ο επενδυτής δε θα μπορεί να διεκδικήσει τίποτα, αφού θα έχει λήξει η εγγύηση του προϊόντος. Πέραν των παραπάνω θεμάτων για τα οποία θα μπορούσαμε να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο υπάρχουν και οι διαφοροποιήσεις τόσο στον τρόπο παραγωγής όσο και στους ελέγχους παραγωγής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι γραμμές παραγωγής της SOLON SE, οι οποίες βρίσκονται η μία στο Βερολίνο και η άλλη στο Greifswald ( Bόρεια θάλασσα), είναι 100% αυτοματοποιημένες. Κυρίως στο κομμάτι που αφορά την δημιουργία strings από κύτταρα (πολλά κύτταρα ενωμένα μεταξύ τους) η κόλληση γίνεται με robot. Αυτό συμβάλλει στην σταθερότητα όσον αφορά τον τρόπο συγκόλλησης και τελικά στη δημιουργία string υψηλών προδιαγραφών. Σε πολλές εταιρίες, κυρίως κινέζικες, η διαδικασία αυτή γίνεται με εργατικό προσωπικό και με εξοπλισμό και υλικό συγκόλλησης χαμηλής ποιότητας, κάτι που σημαίνει πιθανά προβλήματα μετά από χρόνια λειτουργίας του panel. Αυτό εξηγείται και από το γεγονός ότι όλα τέλεια να γίνουν η θερμοκρασία που έχει το όργανο συγκόλλησης πέφτει μετά από έναν αριθμό συγκολλήσεων άρα η τελευταία κόλληση δεν είναι ποιοτικά ίδια με την πρώτη. Τέλος η SOLON SE είναι η μόνη εταιρία η οποία εφαρμόζει πέντε (5) ελέγχους παραγωγής (μαζί με το flash report) σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που εφαρμόζουν μόνο έναν (1) έλεγχο, το flash report.
Πέραν των παραπάνω θα πρέπει να αναφερθούν τα εξής:
- Η NRG-ORION δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας από το 1999.
- Διαθέτει δικό της άρτια εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο συνεχώς ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων.
- Έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με ποιοτικά κορυφαίους κατασκευαστές στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικές ποσότητες για το 2011.
- Έχει πιστοποιηθεί από την TÜV RHEINLAND HELLAS S.A. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008.
- Είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που έχει πιλοτικό φωτοβολταϊκό σταθμό, με σκοπό την τελειοποίηση του σχεδιασμού και τον έλεγχο της αξιοπιστίας των εταιριών παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων που προμηθεύεται.
- Ολοκλήρωσε και σύνδεσε με επιτυχία στο δίκτυο της ΔΕΗ 71 έργα συνολικής ισχύος 5,65 MWp. Σχεδιάζει και εγκαθιστά 12 έργα συνολικής ισχύος 1041,06kWp. Τα έργα θα έχουν συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ στις αρχές του 2012.Το έργο της εταιρίας ΚRONOS SUN ENERGY ισχύος 1,5 MWp είναι το πρώτο μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα με συστήματα στήριξης παρακολούθησης του ηλίου (1 άξονα).